Ds. D.W. Tuinier

Meer dan 2.326 keer beluisterd deze maand

Ds. D.W. Tuinier (1964) is sinds 2018 predikant van de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Daarvoor diende hij de gemeenten van Terwolde-de Vecht (2001), Aagtekerke (2007) en Waarde (2014).

Voordat hij in 2001 predikant werd, heeft ds. D.W. Tuinier elf jaar in het basisonderwijs gewerkt. Hij was meester in groep 8 van de Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht. Nadat hij predikant geworden was, schreef hij enkele dagboekjes voor kinderen en een boek voor schoolverlaters. Zijn nieuwste boek voor kinderen is: Voor jou persoonlijk. Brieven aan kinderen. Het zijn 52 korte hoofdstukjes, bedoeld voor iedere week één, bijvoorbeeld om op de zondagen te lezen. Het boek is geschikt voor de leeftijd vanaf 7 jaar.

De onderwerpen die in deze uitgave voorkomen, zijn voor kinderen herkenbaar, zoals: buiten spelen, knecht zijn van de juf, zingen, bidden, vriendje of vriendinnetje en eerbiedig zijn. Aan de hand van al die dingen legt ds. Tuinier iedere keer een stukje uit de Bijbel uit.
De bedoeling is: ‘Lees eerst het gedeelte uit je Bijbel, daarna het hoofdstukje met de uitleg. Als je dan nóg een keer het stukje uit de Bijbel leest, zul je het vast minder moeilijk vinden.’

De opbrengst van dit boek is mede bestemd voor ‘De Haven’, het nieuwe inloophuis van de Gereformeerde Gemeente te Kampen, de gemeente waarvan ds. Tuinier sinds 2018 predikant is.