Christelijk mannenkoor ''Soli Deo Gloria''

Meer dan 18.7k keer beluisterd deze maand

Soli Deo Gloria is in 1997 opgericht en behoort daarmee tot de jongste koren van Urk. Soli Deo Gloria betekent ‘God alleen de eer’. Het koor wil dit doel vervullen door Gods rijke boodschap van liefde en genade muzikaal uit te dragen. Om deze christelijke identiteit te waarborgen, verlenen wij alleen medewerking aan optredens met een expliciet christelijk, dan wel evangeliserend karakter. Per jaar verzorgt het koor tien tot vijftien optredens en we gaan gekleed in traditionele Urker klederdracht. Daarnaast heeft het koor ook alternatieve, moderne kleding, wat voornamelijk gebruikt wordt voor televisieopnames.

De dirigent
Jaap Kramer komt uit een muzikale familie en begeleidde op zijn twaalfde jaar de gemeentezang op het orgel. Orgelspelen werd een grote passie van hem. Jaap heeft gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.

Als 17-jarige begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk mannenkoor. Dirigeren bleek een talent van Jaap te zijn. Hij ontwikkelde zich als veelzijdig dirigent/begeleider en maakte van muziek maken, zijn beroep. Hij verleende zijn medewerking aan vele cd-opnames en werkt regelmatig mee aan het bekende EO-televisieprogramma ‘Nederland Zingt’.

Daarnaast verdiepte Jaaps persoonlijke geloofsleven zich door de jaren heen. Hij vertelt: ,,Ik geloof dat het mijn roeping is om me in te zetten binnen de christelijke muziekwereld. Sommige mensen praten makkelijk over hun geloofsleven. Mijn taal is de muziek en ik wil op deze manier graag een instrument zijn in Zijn hand.”