Christelijk mannenkoor Jubilate Deo

Meer dan 2.476 keer beluisterd deze maand

Het mannenkoor “Jubilate Deo” is een enthousiast koor en bestaat uit ongeveer 50 leden. Het koor is in 1998 opgericht en staat sinds 2010 onder leiding van dirigent Roelof van Middendorp. We geven jaarlijks gemiddeld zes uitvoeringen in diverse kerken en verzorgingshuizen. Ons jaarlijks hoogtepunt is het kerstconcert in de dorpskerk van Beekbergen.

De naam “Jubilate Deo” (Juicht voor de Heere) komt o.a. tot uiting in ons repertoire, dat bestaat uit psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen. Deze worden wekelijks geoefend in de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in een prettige en gezellige sfeer. We staand onder toezicht van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeenten. Maar ook zij die tot een ander kerkverband behoren en zich kunnen vinden in ons repertoire, zijn welkom.

Na onze eerste cd “Zing tot eer van God uw Schepper” hebben we een kerst-cd “Komt verwondert u” opgenomen. Ook de psalmen-cd, die met de drie gezamenlijke mannenkoren van onze vorige dirigent Wim van Galen werd opgenomen, is het vermelden waard. In 2013 hebben we een cd opgenomen met het jong gemengd koor “Laudate Deum” onder leiding van Arie Kortleven. De opbrengst van deze cd hebben we bestemd voor de vereniging ‘Helpende Handen’. De netto opbrengst van de 2.250 verkochte cd’s was maar liefst €27.000,-. Al met al reden genoeg tot dankbaarheid aan God, onze Schepper, en om ons te verwonderen over Zijn weldaden.