Chr. Waddinxveens Mannenkoor ''De Gouwestem''

Meer dan 16.2k keer beluisterd deze maand

Het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” en dirigent Martin Mans.

De vereniging Christelijk Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” werd op 7 september 1981 opgericht in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, een dorp aan de rivier de Gouwe, vandaar de naam “De Gouwestem”.
De grondslag van de vereniging is de Bijbel. In overeenstemming met de statuten heeft de vereniging ten doel om als mannenkoor, uitgaande van de christelijke grondslag, de zangkunst te beoefenen. De koorleden dienen de grondslag van de vereniging te onderschrijven en zijn tenminste 16 jaar oud.

Het koor heeft momenteel 200 leden en is daarmee het grootste mannenkoor van Nederland!

Op de wekelijkse repetities, die onder de enthousiaste leiding staan van dirigent Martin Mans, wordt hard gestudeerd. De dirigent bereidt de repetities terdege voor waardoor hij alle partijen feilloos speelt en zingt. Naast eenvoudige, bekende en geliefde geestelijke muziek, die het mannenkoor met veel gevoel en kleur brengt, worden ook klassieke werken ingestudeerd en tot groot enthousiasme van koorleden en publiek uitgevoerd. Daarnaast is ruimte voor volksmuziek en negro spirituals.

Onder de naam “The Martin Mans Formation” heeft het mannenkoor “De Gouwestem” ook een mannenensemble. De leden van dit ensemble zijn allen lid van het grote mannenkoor en studeren elke week vooraf aan de koorrepetitie het eigen repertoire in.

Het mannenkoor geeft jaarlijks vele concerten, hoogtepunten zijn de Passie- en Paasconcerten en natuurlijk de traditionele Kerstconcerten van “De Gouwestem” welke steeds volle kerken trekken.

Ook heeft het mannenkoor al vele schitterende CD’s opgenomen, kijk voor meer informatie hierover op de pagina “CD’s”. De programma's voor concerten en CD-opnamen worden door Martin Mans met zorg opgesteld en ontvangen steeds veel waardering van de toehoorders.

Heeft meegewerkt aan