Chr. Streekmannenkoor ''Noord-West Veluwe'', Nijkerk

Meer dan 424 keer beluisterd deze maand

Het Christelijk Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe,” Nijkerk is 1 oktober 1976 opgericht. Het koor heeft zo'n 125 enthousiaste leden.
Vanaf 1995 is Martin Mans dirigent. Het koor heeft door zijn deskundige en inspirerende leiding zeer aan kwaliteit gewonnen. Het concertpubliek is enthousiast en het koor trekt dan ook keer op keer volle zalen in Nijkerk, maar ook daar buiten.
Het repertoire van het koor is zeer divers en varieert van het geestelijke lied tot klassiek en populair; van negro spirituals tot vaderlandse en van Nederlandse tot anderstalige liederen. Hoogtepunten zijn ons jaarlijks Nieuwjaarsconcert, Oranjeconcert en Adventsconcert in Nijkerk en het Passie- & Paasconcert in Bunschoten. Verder noemen we nog concerten in de Sint Janskerk te Gouda, in het Concertgebouw te Amsterdam en in De Doelen te Rotterdam.
Ook werken we met enige regelmaat mee aan zangdiensten in o.a. Nijkerk, Amersfoort, Apeldoorn, Bunschoten en Rotterdam. Vaste punten in het "mannenkoorjaar" zijn het Nieuwjaarsconcert in januari in De Fontein te Nijkerk, het Oranjeconcert op de vooravond van Koningsdag in de Grote Kerk in Nijkerk en het Adventsconcert in december in de Kruiskerk in Nijkerk en het Passie- & Paasconcert in de Immanuelkerk te Bunschoten.

Het Ensemble van het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk is inmiddels een vast element in de concerten van het mannenkoor. De goede kwaliteit van het ensemble heeft al tot veel enthousiaste reacties geleid.

Voor bepaalde concerten worden door de dirigent Koorsolisten aangewezen.

Er zijn in de loop der jaren diverse LP’s en CD’s opgenomen. Hier kunt u CD's bestellen.

Heeft meegewerkt aan