Chr. Jongerenkoor 'Sjalom', Hendrik-Ido-Ambacht

Meer dan 15.1k keer beluisterd deze maand

Christelijk Jongerenkoor Sjalom is in 2010 ontstaan uit een doorstart van meisjeskoor Sjalom. Het koor staat onder leiding van dirigent Frans-Maarten den Breejen. Door het zingen van psalmen, psalmbewerkingen, geestelijke liederen en klassieke werken stelt zij zich als doel het Bijbels Evangelie te bezingen en uit te dragen. Het koor is een vereniging van de Gereformeerde Gemeente te Hendrik Ido Ambacht.

Christelijk Jongerenkoor Sjalom organiseert en verleent jaarlijks meerdere keren haar medewerking aan (benefiet)concerten. Het koor heeft geen winstbejag en opbrengsten van concerten en CD opnames komen dan ook geheel ten goede aan goede doelen. Naast muzikaliteit staan ontspanning en gezelligheid centraal tijdens de repetitieavonden.

Christelijk Jongerenkoor Sjalom repeteert iedere maandagavond van 19:30 – 21:00 in de bovenzaal van de Petrakerk te Hendrik Ido Ambacht. Van 20:15 – 20:30 wordt er pauze gehouden onder het genot van een kopje koffie of thee. Hun motto is: “Naast muzikaliteit staan ontspanning en gezelligheid centraal tijdens onze repetitieavonden. Dit maakt ons een hecht koor dat in onderlinge verbondenheid mag zingen tot Zijn eer!”

Het ledenaantal van het koor ligt sinds de oprichting rond de 50 jongeren. Hierbij hanteert het koor de leeftijdsgrens van 13 t/m 35 jaar. Regelmatig is het koor op zoek naar nieuwe leden. De contributie voor lidmaatschap bedraagt €6 per maand.

Christelijk Jongerenkoor Sjalom verleent op uitnodiging jaarlijks meerdere keren haar medewerking aan concerten. Ook organiseert zij jaarlijks 1 of 2 concerten, vaak in samenwerking met stichtingen of andere verenigingen, waarbij opbrengsten ten goede komen aan diverse goede doelen.