Chr. Betuws Jongerenkoor, Kesteren

Meer dan 1.208 keer beluisterd deze maand

Het Christelijk Betuws Jongerenkoor in Kesteren dat in 2000 werd opgericht door een aantal enthousiaste jonge mensen, was een stabiel en kwalitatief goed koor. Het koor telde ongeveer zestig leden tussen de vijftien en veertig jaar. Het had een interkerkelijk karakter en trok zijn leden uit de gehele Betuwe, Rhenen, Achterberg, Veenendaal, Ede, Wageningen en omstreken. Het repertoire bestaat uit psalmbewerkingen, geestelijke en vaderlandse liederen van allerlei componisten.

Aanvankelijk werd het Christelijk Betuws Jongerenkoor gedirigeerd door Evert van Dijkhuizen. De eerste repetitieavonden werden bezocht door een twintigtal jongeren, maar al snel groeide het koor als kool. De laatste dirigent was Wim de Graaf. Hij voerde zijn taak met veel gedrevenheid en enthousiasme uit.

De eerste uitvoering werd, na ruim een jaar studeren, gegeven in de hervormde kerk van Zetten. Hiermee werd de toon gezet voor een lange reeks van concerten en uitvoeringen. Elk jaar organiseert het Christelijk Betuws Jongerenkoor zelf een aantal concerten en verschillende keren wordt het uitgenodigd. Regelmatig verleent het koor ook haar medewerking aan concerten voor goede doelen.

In oktober 2015 vierde het koor haar vijftienjarig bestaan met een Jubileumconcert in de St. Maartenskerk in Tiel.