Cees van der Hart

Meer dan 23.4k keer beluisterd deze maand

Cees van der Hart werd in 1974 geboren in Krabbendijke. Al vroeg bleek zijn belangstelling voor het orgel. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste orgellessen bij Jan van Koeveringe. Door zelfstudie, een luisterend oor en niet in de laatste plaats de ontvangen gave van het orgelspelen, ontwikkelde hij zich verder tot de organist die hij nu is.
De eerste aanstelling als organist vond plaats op 14-jarige leeftijd toen hij organist werd van het meisjeskoor te Krabbendijke. Drie jaar later kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist in de Ger. Gem. te Krabbendijke. Het begeleiden van de samenzang heeft ook zijn grote liefde. In 1996 werd een eerste CD met samenzang van Psalmen vanuit de Grote Kerk te Tholen opgenomen. In 2002 verscheen een CD met eigen koraalbewerkingen en wat literatuur, eveneens opgenomen in de Grote Kerk te Tholen.
In 2011 is een geluidsdrager verschenen met improvisaties en literatuur vanuit de Stefanuskerk te Hasselt en een CD met improvisaties over de Psalmen vanuit de Bovenkerk te Kampen. Van 2002 tot 2016 was Cees van der Hart vaste begeleider bij mannenkoor Ethan uit Yerseke. Momenteel is hij sinds 2016 vaste begeleider bij mannenkoor Elim uit 's-Gravenpolder. Een koor wat onder leiding staat van Joost van Belzen.
Ook is Cees van der Hart sinds 2010 als organist en componist verbonden aan het fluitensemble 'Chasifja' uit Krabbendijke, waarvan ondertussen ook al drie CD's zijn verschenen.
Cees van der Hart ziet het orgelspelen als een hobby. Hij improviseert graag over de psalmen en geestelijke liederen, maar een klassiek stukje literatuur op zijn tijd mag ook zeker eens klinken!