Bovenstemgroep ''Barneveld''

Meer dan 38.1k keer beluisterd deze maand

De Bovenstemgroep Barneveld bestaat uit een grote groep mannen die tweewekelijks bij elkaar komen op de dinsdagavond in de kerk van Ger. Gem. Barneveld Centrum om te zingen. Sinds de oprichting van de groep in September 2011 is de groep fors gegroeid.
De groep bestaat momenteel uit ruim 180 personen welke niet alleen ouderen betreft maar ook veel jongeren. De mannen komen niet alleen uit Barneveld, maar uit de wijde omgeving van Barneveld.
Niet alle 180 personen komen zingen, er zijn ook die graag de informatie krijgen van de groep d.m.v. de rondzendmailing. Telkens op de tweewekelijkse oefenavonden komen zo’n 50 a 60 mannen ( en soms nog meer ) naar de kerk om de Bovenstem te oefenen, maar ook voor het sociale contact en gezelligheid onder elkaar. Gezien de opkomst telkens weer, mogen we gerust zeggen dat er ook in onze regio graag de bovenstem gezongen wordt. Onze vaste organist ( Willem Wessels ) die ook al vanaf het begin bij de groep behoort, komt elke twee weken vanaf Rijssen om de groep op het orgel te begeleiden. Ook hebben we een eigen dirigent ( Dhr. Gerritsen ) waar we erg blij mee zijn. Het aangeven door de dirigent hoe gezongen moet worden, is van groot belang.
We zijn de kerkenraad dankbaar dat we onze oefenavonden mogen houden in kerk, en tevens gebruik mogen maken van het prachtige orgel. De bovenstemgroep werkt regelmatig mee aan psalmzangavonden met bovenstem die georganiseerd worden voor een goed doel welke gehouden worden in de regio, maar ook buiten de regio. Van deze psalmzangavonden met bovenstem zijn ook al verschillende opnames gemaakt welke ook terug te beluisteren zijn op ‘’Familystream ‘’. De ‘’Bovenstemsetting ‘’ die wij zingen is van Henriette de Bat van Maelsaeke uit Kruiningen. Een geweldige mooie setting die op vele psalmen een mooie gedragen klank geeft. De Bovenstemgroep Barneveld zingt uitsluitend psalmen en enkele lofzangen op niet ritmische wijze.
Wilt u / jij meer weten over de bovenstemgroep, neem dan contact op met een van onderstaande personen of stuur even een mailtje naar : bsgbarneveld@gmail.com