Arjan Breukhoven

Meer dan 24.9k keer beluisterd deze maand

Curriculum Vitae Arjan Breukhoven

Als internationaal concertmusicus speelt Arjan Breukhoven jaarlijks talloze concerten in eigen land, maar ook geeft hij ieder jaar menig concert in het buitenland. Zo maak hij dit jaar enkele tournees door Duitsland, maar ook een orgelconcerttournee door drie staten in de USA. In 2025 zal hij voor de 8e keer naar Australië gaan voor orgelconcerten in Perth, Albany en Sydney, maar ook dan zal hij in Duitsland concerten spelen en in Oostenrijk en België.

Docent Jan Brandwijk leidde hem op voor zijn conservatoriumstudie. Arjan behaalde uiteindelijk zijn einddiploma’s orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 1992 bij zijn leermeesters Bert Matter en Wim van Beek.

Arjan is naast organist en pianist ook dirigent van vier mannenkoren. Drie mannenkoren in Nederland en daarnaast is hij dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth. Ook componeert hij en is organisator van meerdere concerten en is actief met Vivre Uitvaartmuziek bij het verzorgen van live muziek bij uitvaarten.

Voor zijn inspirerende activiteiten in binnen- en buitenland en voor zijn muzikaal ambassadeurschap ontving Arjan in 2020 zeer eervol de koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”. In 2014 ontving hij in de Franse hoofdstad Parijs de zilveren medaille, de Medaille ‘d Argent van de Societé Académique d’ Éduction et d’ Encouragement.

Meer informatie? Bezoek op internet: www.arjanbreukhoven.nl