Arie van der Vlist

Meer dan 213k keer beluisterd deze maand

Arie van der Vlist, geboren in 1980 te Rotterdam, kreeg zijn eerste orgellessen van dhr. J. van Rijswijk. In 1997 werden deze lessen vervolgd bij Everhard Zwart. Verder volgde hij lessen bij Gijsbert Lekkerkerker (improvisatie), en bij de internationaal bekende concertorganist Ben van Oosten (literatuur). Bij Eef de Kwant studeerde hij piano en koordirectie.
Hij is vaste organist van het Christelijk Krimpens Mannenkoor te Krimpen aan den IJssel en het Shaare Zedek Koor te Alblasserdam. Arie is een veelgevraagd koor- en samenzangbegeleider en werkt zo mee aan vele concerten en uitvoeringen. Deze activiteiten brachten hem o.a. in Canada, Duitsland, België, Frankrijk (o.m. Saint Eustache in Parijs) en Engeland. Als dirigent heeft Arie de leiding over een aantal koren.

Arie is als kerkorganist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel waar hij het Flentrop & Van den Heuvel-orgel bespeelt. Tevens leidt hij hier de Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel waarmee hij te horen is op verschillende zangavonden als begeleider van Psalmen met bovenstem.
Verder heeft Arie aan vele CD/DVD-opnamen zijn medewerking verleend. Er verschenen solo-cd’s uit Hasselt (2002), Den Haag (2008), Bolsward/Dordrecht/Tholen (2012) en Ouderkerk aan den IJssel (2018).

Arie is daarnaast actief in het schrijven van instrumentale arrangementen en koorbewerkingen waarvan er inmiddels ook op CD en/of DVD verschenen. Voor orgel schreef hij verschillende psalmbewerkingen. In 2019 verscheen er een “Orgelboek met voorspelen bij de 150 Psalmen en de Enige Gezangen”.