Arie Kortleven

Meer dan 29.2k keer beluisterd deze maand

Arie Kortleven (1965) kreeg zijn eerste orgelles op 8-jarige leeftijd. Na enkele jaren kreeg hij orgelles van Cees het Jonk en Peter Eilander. Hij studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Zwolle bij Nico Waasdorp. Zijn vervolgstudie Algemene Muzikale Vorming mocht hij in 1991 afronden. In 1989 werd Arie dirigent van het jong gemengd koor Laudate Deum.

Tevens is Arie dirigent van het Christelijk Mannenkoor Jeduthun uit Amersfoort (sinds 1998), het gemengd koor Met hart en stem uit Veenendaal (sinds 2013) en het Gelders Mannen Ensemble (sinds 2012). Verder heeft hij diverse andere koren voor kortere of langere tijd gedirigeerd.

Behalve de concerten welke bovengenoemde koren geven, verleent hij ook regelmatig medewerking aan concerten van andere koren. Hij heeft een eigen lespraktijk waar hij orgel – en pianoles geeft. Verder is hij muziekdocent aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. Tijdens de eredienst op zondag begeleidt hij de samenzang in de Eben – Haezerkerk te Apeldoorn op het orgel.