Aart Mateboer

Meer dan 650 keer beluisterd deze maand

Tenor Aart Mateboer uit Kampen behaalde in 1993 zijn einddiploma solozang aan het Conservatorium te Zwolle, waar hij studeerde bij Cilly Dorhout en Felix Schoonenboom.
Daarna werd hij vele jaren gecoacht en gevormd door Hanneke Kaasschieter.
Hij is een veelgevraagd solist bij met name oratoriumkoren.
Zijn repertoire omvat o.a. aria’s uit Bachs Passionen, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, een groot aantal Bach-cantates, Messiah, Alexanders Feast en Judas Maccabeus (Haendel), Schöpfung en Jahreszeiten (Haydn), Paulus en Elias (Mendelssohn), een tiental Mozartmissen, Requiem (Verdi), Messa di Gloria (Puccini), Messe Solennelle en Stabat Mater (Rossini), Nicolas Cantata (Britten), Misa Criolla en Navidad Nuestra (Ramirez) en vele andere (ook hedendaagse) oratoria.
Ook zingt hij de rol van evangelist in de Mattheus, Johannes, Markus en Lukas Passion van JS Bach.
In 2000 werkte hij mee aan projecten van het Amsterdam Baroque Choir en de Rheinische Kantorei. Sinds 2002 zong hij veel als freelancer bij het Groot Omroepkoor, in 2009 is hij in vaste dienst gekomen bij dit top koor.
Hij werkte mee aan een talrijke CD-opnames en werkt ook regelmatig mee aan TV opnames voor Nederland Zingt.
Met gitarist Berry Selles en celliste Corien Kok vormde hij het renaissancetrio ” A Pilgrims Solace “, daarnaast was hij vele jaren cantor in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Kampen en zong hij een aantal jaren bij het Urker Mannen Ensemble.
Naast zijn optredens heeft hij veel privé-zangleerlingen, is hij dirigent van het Kamerkoor Musical Art en is hij artistiek leider van de Close Harmonygroep The Dry Mills.
Met pianiste Philine Coops vormt hij een duo dat zeer divers repertoire uitvoert.
Tenslotte is hij al jaren initiator en organisator van de jaarlijkse Scratch Kampen vlak voor de zomervakantie (info op www.scratchkampen.nl).

Heeft meegewerkt aan