Het album ‘Avondschemering’ is recent verschenen op Familystream. Het album is uitgebracht door Jan Rozendaal en Rebecca Rozendaal. Jan en Rebecca willen met hun muziek emotie, beleving en muzikaliteit samenbrengen. Lees hier meer over dit album.

Jan Roozendaal en Rebecca Roozendaal

Jan Roozendaal is geboren op 18 september 1984. Op jonge leeftijd kreeg hij interesse voor het orgel, waardoor hij al op twaalfjarige leeftijd voor het eerst een samenzang begeleidde. Hij heeft les gehad van Arjan Versluis, Jan Bonefaas, Everhard Zwart, Peter Eilander, Bas de Vroome en Martin Zonneberg. Momenteel is hij als kerkorganist verbonden aan Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam. Daarnaast is hij ook koororganist en verbonden aan diverse zangverenigingen. Als koorbegeleider ging hij mee met diverse reizen buiten de grens. Hij heeft aan ongeveer 50 Cd’s meegewerkt en heeft daarnaast ook een aantal orgel-Cd’s opgenomen.

Rebecca Roozendaal is geboren in 1999 en speelt vanaf haar vijfde al de viool. Ze volgde lessen bij muziekschool ToBe bij Laura van der Woord. In 2009 vervolgde ze haar studie op het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, waar ze les kreeg van Hélène van Leeuwen. Rebecca Roozendaal speelt voornamelijk klassieke muziek. Sinds 2014 heeft ze regelmatig koren begeleid. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan verschillende Cd-opnames en heeft ze ook nog eens een eigen lespraktijk in Nieuw-Lekkerland. Rebecca Roozendaal bespeelt een Duitse viool die gebouwd is in de achttiende eeuw.

Over het album

Het album ‘Avondschemering’ bevat twaalf liederen. Het is een album vol meditatieve bewerkingen over Psalmen en geestelijke liederen. Enkele liederen die u op die album kunt vinden zijn: Een toekomst vol van hoop, Stilte over alle landen, Meester men zoekt U Wijd en zijt en Psalm 134. U hoort Jan Roozendaal op het orgel en Rebecca Roozendaal op de viool.

Hier volgt een overzicht van alle nummers op het album: 

 1. Gij, Die alle sterren houdt
 2. Psalm 134
 3. Meester men zoekt U wijd en zijt
 4. Avondzang
 5. Stilte over alle landen
 6. Psalm 133
 7. Nader mijn God, bij U
 8. Zegen ons Algoede
 9. Kom, Heer Jezus, kom
 10. De dag door Uwe gunst ontvangen
 11. Heer, nu d' avond nadert
 12. Een toekomst vol van hoop
  

Conclusie

Luister op Familystream naar het album: Avondschemering. Het album is uitgebracht door Jan en Rebecca Rozendaal. Jan Roozendaal bespeelt het orgel en Rebecca Roozendaal bespeelt de viool.