Pasen is een feest wat voor veel mensen een grote betekenis heeft. Op Familystream staan veel verschillende soorten Paasliederen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten paasmuziek die wij bij Familystream in onze collectie hebben en kijken we naar de geschiedenis van Pasen.

De geschiedenis van Pasen

Bij Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. Van alle feestdagen, is Pasen het belangrijkste feest van het christendom. Op goede vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken we het lijden van Jezus aan het kruis. Op witte donderdag, de donderdag voor goede vrijdag, werd Jezus verraden door Judas. Hij werd gearresteerd en vervolgens naar stadhouder Pontius Pilatus gebracht. Deze Pilatus vond dat Jezus onschuldig was, maar onder druk van het Joodse volk liet hij Jezus toch kruisigen. Na Zijn kruisdood is Jezus direct begraven en na 3 dagen stond Jezus op uit de dood. Met Zijn dood en opstanding is het werk van Jezus op aarde voltooid. Als onschuldig Mens heeft Jezus de straf op de zonde van mensen gedragen en is voor hen aan het kruis gestorven. Met Zijn opstanding heeft Hij deze straf overwonnen. Daardoor kan de verstoorde verhouding, die er ligt tussen elk mens en God vanwege de zonde, weer worden hersteld. Dat is waar het om draait bij Pasen.

Verschillende soorten paasliederen

Er zijn verschillende soorten Paasliederen te vinden op Familystream. Zo is er een ruim aanbod aan instrumentale paasmuziek. Ook staan er verschillende koren op Familystream die Paasliederen zingen. Bij Familystream willen we ervoor zorgen dat het hele gezin kan genieten van de muziek die wij aanbieden. Daarom is er voor kinderen ook een ruim aanbod aan paasliedjes die ze kunnen luisteren. Beluister nu paas liederen door Familystream 30 dagen gratis te proberen.

Conclusie

Bij Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. Familystream biedt een groot aanbod aan verschillende paasliederen die gaan over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Zo kunt u kiezen voor instrumentale muziek, kinderliedjes of liederen gezongen door koren.