Het chr koor Jigdaljahu is opgericht in 1999. Tot 2013 stond Jigdaljah onder leiding van Willem Arie den Hertog. Daarna heeft het koor een jaar onder leiding van Jeroen Bal gestaan. Bert Noteboom is sinds 2014 dirigent van het koor. In april 2024 neemt Bert Noteboom afscheid en geeft hij het stokje over aan Arjan Wouters. Het doel dat het koor Jigdaljah heeft, is om samen klassieke werken, geestelijke liederen en psalmen te zingen in verschillende talen. Daarnaast wil het koor evangeliserend bezig zijn en halen ze regelmatig geld op voor een goed doel. Al jarenlang heeft het chr koor Jigdaljahu rond de 100 zangers. De leeftijden van deze zangers liggen tussen de 16 en 35 jaar.

De betekenis van het woord Jigdaljahu is ‘Groot is de Heere’. Het koor Jigdaljahu wil dit ook graag uitdragen tijdens hun uitvoeringen en cd-opnames. De focus ligt hierbij op Hem, die dit koor op deze manier de mogelijkheid geeft om op deze manier met elkaar bezig te zijn.

Albums van Jigdaljahu

Tot nu toe heeft het koor Jigdaljahu 10 albums uitgebracht. Het meest recente album dat ze hebben uitgebracht is ‘In stil ontzag’. Op dit album staan 16 nummers. U kunt onder andere luisteren naar: Psalm 90, The King shall rejoice en Hier in Uw heiligdom.

Luister naar Jigdaljahu op Familystream

Op Familystream kunt u naar alle albums van het chr koor Jigdaljahu luisteren. Graag zetten we enkele voordelen van Familystream voor u op een rij:

 • Voor het hele gezin
  Onze app is voor het hele gezin veilig te gebruiken.
 • Voor alle apparaten
  Onze app is op alle apparaten te gebruiken. Ook op de computer kunt u gebruik maken van de web app.
 • Beluister online en offline
  Download uw favoriete muziek en speel deze op elk moment af.
 • Maak uw eigen afspeellijsten
  Maak bij Familystream uw eigen Jigdaljahu afspeellijst met uw favoriete liederen.

Samengevat

Jigdaljahu is een christelijk koor dat als doel heeft liederen te zingen met de focus op de Heer. Het koor heeft rond de 100 zangers met leeftijden tussen de 16 en 35 jaar. De betekenis van Jigdaljahu is ‘Groot is de Heere’. Luister de albums van Jigdaljahu nu op Familystream. Maak via de app uw eigen Jigdaljahu afspeellijst en geniet van de verschillende liederen. Probeer het platform nu de eerste 30 dagen gratis.