Familystream biedt een groot en divers aanbod aan kerstliederen. Het aanbod kerstliederen van Familystream is uniek ten opzichte van andere online muziekplatforms. Wij hebben namelijk alleen verantwoorde kerstmuziek op ons platform staan. Hierdoor kunt in een verantwoorde en veilige omgeving genieten van uw favoriete kerstmuziek.

Kerst wordt in de winter gevierd op 25 en 26 december. De kerstperiode roept bij velen het gevoel op van gezellig binnen zijn, warmte en samenkomen met de familie. Kerst heeft ook een verhaal met een boodschap. In dit artikel gaan we dieper in op de rustige kerstmuziek die Familystream te bieden heeft en delen we een stukje over wat Kerst voor christenen betekent.

Kerstmuziek luisteren bij Familystream

Familystream heeft een groot aanbod aan kerstmuziek. Zo kunt u luisteren naar instrumentale en rustige kerstmuziek en kerstzang. U kunt bijvoorbeeld voor kiezen om het kerstverhaal in muziekvorm te luisteren. Dit verhaal is door het Jong Mannenkoor Salomo uitgevoerd. Of laat u meevoeren door rustige instrumentale kerstmuziek. Recent hebben wij een aantal concerten en albums toegevoegd waar u heerlijk naar kunt luisteren. Denk bijvoorbeeld aan het kerstconcert met vijf musici, waarbij Frank Zuidwijk, Jaap Klootwijk, Jolanda van de Wege, Joost van Belzen en Peter Wildeman samenwerken in een prachtig instrumentaal kerstconcert. Of luister bijvoorbeeld naar Romée Everse en Bert Noteboom met ‘Jezus Vrede koning’ en meer. Dit is natuurlijk het topje van de ijsberg. Stel eigen afspeellijsten samen met kerstmuziek, die u samen met uw gezin kunt luisteren tijdens Kerst. Instrumentaal of zang, de keuze is aan u. Familystream maakt uw Kerst compleet!

Op Familystream treft u ook kerstmuziek voor kinderen aan om naar te luisteren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld heerlijk meezingen met het album: 'Kerst kinderliedjes op de piano’ van Peter Wildeman. 24 heerlijke meezingliedjes samengesteld door Peter Wildeman.  Een verantwoorde manier om ook met uw kinderen van de Kerst te genieten. U vindt dus een ruime keuze uit verschillende kerstliederen bij Familystream.

Wat kerst voor christenen betekent

Jezus werd ongeveer 2000 jaar geleden in Bethlehem geboren. Jezus leefde tijdens de Romeinse bezetting van het Midden-Oosten. Jezus onderwees over liefde, vergeving, en anderen behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Als christenen geloven we dat Jezus ook de Zoon van God is. Hij kwam uit de hemel naar deze aarde om mensen te verlossen van hun zonden en in een vernieuwde relatie te komen met God. Deze boodschap noemen we het evangelie. Het evangelie is beschreven in de boeken van Mattheus, Markus, Lukas en Johannus; de eerste 4 boeken van het nieuwe testament. Daarin kunt u alles lezen over het leven van Jezus en Zijn werk hier op aarde. Het kerstverhaal over Zijn geboorte is te lezen in o.a. Lukas 2:1-20.

Samenvatting

Voor veel mensen is de kerstperiode een tijd van gezelligheid en samenzijn. Een deel van hen ziet in Kerst ook een diepere boodschap over de geboorte van Jezus. Bij Familystream hebben we een groot en divers aanbod aan kerstliederen voor jong en oud. Denk aan rustige kerstmuziek, zoals instrumentale muziek of kerstliederen met zang. Maak eigen kerst-afspeellijsten en geniet samen met het gezin naar onze verantwoorde kerstmuziek. Probeer nu 30 dagen gratis en begin met het samenstellen van uw afspeellijsten vol mooi en goede kerstmuziek. Laat Familystream uw Kerst compleet en gezellig maken!