Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met de medewerkers van FamilyStream!

Mail ons met je vraag

Abonnementen

  • Ga op uw computer naar www.familystream.com en klik op ‘Mijn account’;
  • Heeft u nog niet eerder ingelogd, maak dan eerst een account aan via de hoofdpagina van onze website. Vervolgens logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord;
  • Nu u bent ingelogd, komt u in de webplayer en klikt u in het linkermenu op ‘Account’;
  • Vul op de accountpagina (als u dit nog niet heeft gedaan) uw gegevens in onder ‘Persoonsgegevens’ en klik op ‘Opslaan’;
  • Klik in het linkermenu op ‘Abonnement’ en kies voor betalen via automatische incasso of Paypal. Met automatische incasso machtigt u ons om het maandbedrag af te schrijven van uw bankrekening. U heeft dan altijd toegang tot FamilyStream en u hoeft niet meer te verlengen. Het abonnement is maandelijks per mail opzegbaar.

Klik in het linkermenu op de accountpagina op ‘Persoonsgegevens’. Wanneer u alle velden hebt ingevuld, klikt u op ‘Opslaan’ en kunt u uw account activeren.

Met een proefabonnement luistert u 30 dagen gratis naar onze muziek. Na 30 dagen krijgt u een melding per mail dat uw abonnement is verlopen. U kunt nu zelf bepalen of u overstapt op een betaald abonnement. U zit dus nergens aan vast.

Met een standaard abonnement kunt u met twee apparaten gelijktijdig naar FamilyStream luisteren. U krijgt namelijk per abonnement twee profielen. Als u met een derde apparaat wilt luisteren, moet u eerst een ander apparaat uitzetten. U kunt ook overstappen op een familie-abonnement. Dan krijgt u vier profielen en kunt u met vier familieleden tegelijk FamilyStream gebruiken.

Om uw abonnement stop te zetten stuurt u een mail naar support@familystream.com. We hanteren altijd één maand opzegtermijn vanaf de einddatum van uw laatste verlenging.

Klik in het linkermenu op de accountpagina op ‘Persoonsgegevens’. Wanneer u alle velden hebt ingevuld, klikt u op ‘Opslaan’ en kunt u uw account activeren.

Hoe te beluisteren

Door uw smartphone of tablet via bluetooth te koppelen aan uw geluidsinstallatie. Er zijn diverse bluetooth ontvangers verkrijgbaar die u eenvoudig in de AUX-IN uitgang plugt. Vervolgens kunt u de FamilyStream-muziek van uw keuze via uw smartphone of tablet afspelen over de speakers van uw set. Ook kunt uw smartphone of tablet direct aansluiten via een AUX-kabel in de AUX-IN uitgang van uw geluidsset. Nog makkelijker en mobieler bent u met een bluetooth speaker of een Sonos geluidsset.

  • Op elke computer als u inlogt op www.familystream.com;
  • Op iPhones en iPads door in de App Store gratis de FamilyStream app voor iOS te downloaden;
  • Op Android telefoons en tablets door in de Play Store gratis de FamilyStream app voor Android te downloaden;
  • Op Sonos-apparaten voegt u FamilyStream toe als dienst;
  • Op HEOS- en Bose-systemen kunt u FamilyStream beluisteren door uw telefoon hieraan te koppelen via bluetooth.

Ja, zowel met een gratis proefabonnement als een betaald abonnement kunt u FamilyStream als dienst toevoegen in de Sonos-app.

FamilyStream kunt u via bluetooth streamen naar uw HEOS apparaat. Via de app van HEOS kunt u de instellingen van uw geluidsset aanpassen. HEOS heeft aangegeven FamilyStream gebruikers te willen helpen bij eventuele problemen met het koppelen. Klik hier voor HEOS support.

Bij de meeste Bose-systemen kunt u de FamilyStream-muziek beluisteren door uw telefoon via bluetooth te koppelen aan uw Bose-systeem.

Nee, FamilyStream is geen radiozender en dus ook niet via internetradio te beluisteren. Wel kunt u de muziek naar uw geluidsinstallatie streamen met een bluetooth ontvanger of bluetooth speaker.

Muziek

FamilyStream is op dit moment nog volop in ontwikkeling en in gesprek met diverse uitgeverijen. Welke muziek op welk moment beschikbaar komt op Familystream wordt door de uitgevers in samenspraak met de uitvoerenden zelf bepaald. Soms duurt het even, maar we doen er alles aan om zoveel mogelijk muziek te plaatsen op FamilyStream.

Nee, helaas is dit niet mogelijk. De uitgeverijen en uitvoerenden besluiten zelf welke muziek zij plaatsen op FamilyStream. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Technisch

In tegenstelling tot iOS draait Android op apparaten met uiteenlopende specificaties en prijsklassen. We hebben de FamilyStream app zo licht mogelijk gemaakt, maar toch werkt hij niet op alle telefoons goed. Echter is de belangrijkste oorzaak van dit probleem de energiebesparende instellingen, deze kunt u gemakkelijk aanpassen door de volgende stappen uit te voeren:

– Open de instellingen van de telefoon
– Scroll daarna naar beneden naar het menu Apps
– In deze lijst zoekt u naar FamilyStream
– Hier vindt u vermoedelijk de optie Achtergrond activiteit toestaan, deze optie dient ingeschakeld te zijn.
– Klik daarna Batterij gebruik aan en zoek daarna weer naar FamilyStream
– Hier moet FamilyStream uit staan, dit betekend dat Android zijn batterij niet meer zal sparen door gebruik van FamilyStream te stoppen.

Hebt u andere problemen, probeer dan dit:

– Zorg dat u de nieuwste versie van de app heeft;
– Sla niet te veel muziek offline op om ruimte te besparen;
– Sluit zoveel mogelijk apps af die op de achtergrond draaien;
– Schakel over op 4G om uit te sluiten dat het een wifi-probleem is;
– Zet de kwaliteit van de muziek onder instellingen op ‘Goed’ in plaats van ‘Uitstekend’.

Lost dit niets op en is uw telefoon wat goedkoper of al ouder, dan kunnen we u alleen nog adviseren om een beter model aan te schaffen. Heeft u een recent en wat duurder model, maar blijft u problemen ondervinden, neem dan contact op met support@familystream.com.

Check of u uw gebruikersnaam (e-mailadres) met een hoofdletter typt. Veel telefoons doen dit automatisch. Als uw gebruikersnaam/e-mailadres met een kleine letter begint, krijgt u deze melding. Werkt dat niet, dan kunt u via onze website op de inlogpagina een nieuw wachtwoord aanvragen.

Waarschijnlijk gebruikt u uw Sonos-profiel al op een ander apparaat. Het profiel wijzigen binnen Sonos is helaas niet mogelijk, dus we raden u aan om het profiel op het andere apparaat te wijzigen. U kunt ook het Sonos-profiel op uw account wijzigen. Ga naar ‘Account’ op uw mobiel, tablet of computer. Onder ‘Profielen’ kunt u hier uw Sonos toewijzen aan één van de twee beschikbare profielen.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers helpen u graag verder

Mail ons je vraag

‘Het is laagdrempelig, uitgebreid en er staat verantwoorde muziek op.’

‘Soms vind ik hele oude cd’s die prachtig zijn.’

‘The app works perfectly with Sonos.’

‘De kinderen luisteren bijna dagelijks naar de vertellingen.’