Jolanda van de Wege

Meer dan 121k keer beluisterd deze maand

Jolanda van de Wege (1993) is op haar tiende begonnen met het spelen van panfluit, momenteel volgt zij lessen bij Liselotte Roykita. In het verleden heeft ze verschillende lessen gevolgd bij Roemeen Nicolae Pirvu.
Vanaf medio 2016 geeft zij met veel plezier les aan de Zeeuwse Muziekschool.
Regelmatig verleent ze haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici. Ook heeft zij aan verschillende cd-opnames haar medewerking verleend.
Naar aanleiding hiervan is in mei 2017 haar debuut album ‘Con Calore’ verschenen, in samenwerking met vleugel, orkest en vocale ondersteuning van Jong Mannenkoor Salomo. Con Calore staat voor ‘met warmte en gevoel’ en dat is precies wat ze wil vertolken met haar muziek.

Na haar debuutalbum volgden al snel meerdere cd's, waaronder het kerstalbum 'O holy night' met Hugo van der Meij en Jan Rozendaal. Medio 2018 verscheen 'It is well' waar Jolanda samen met haar nichtje en bekende panfluitiste Carina Bossenbroek diverse liederen ten gehore bracht, begeleidt door Martin Mans op het orgel.
Naast het spelen van panfluit is ze ook dirigente van verschillende koren:
Kinderkoor Mattithja en Jong Dameskoor Salóme uit Krabbendijke en vanaf begin 2019 Jongerenkoor Hannanja uit Tholen en Projectjongerenkoor Elim uit 's-Gravenpolder.