Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen aan onze support met daarbij de antwoorden op deze vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neemt u dan contact op met support@familystream.com. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 

Abonnementen:

Hoe sluit ik een abonnement af?

Wij raden u aan een PC te gebruiken om een betaald abonnement af te sluiten bij FamilyStream.

  • Ga naar www.familystream.nl en klik op ‘Mijn account’ rechtsboven in de hoek
  • Als u niet eerder hebt ingelogd via de PC, dan verschijnt onderstaande melding, waarna u inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Nadat u bent ingelogd, komt u in de webplayer en selecteert u in het linker menu de optie ‘Account’.
  • Op de accountpagina vult u (als u dit nog niet heeft gedaan) uw persoonlijke gegevens in onder ‘Persoonsgegevens’ en slaat u deze op door rechtsboven de knop ‘Opslaan’ te selecteren
  • Klik nu in het linkermenu op ‘Abonnement’. U kunt hier kiezen om te betalen via automatische incasso van uw bankrekening of via Paypal. Met automatische incasso machtigt u ons om het maandbedrag af te schrijven van uw rekening. U heeft dan altijd toegang tot FamilyStream en u hoeft niet meer handmatig te verlengen. Het abonnement is maandelijks per mail opzegbaar.

Als ik mijn abonnement wil activeren zegt de accountmodule dat mijn persoonsgegevens niet volledig zijn ingevoerd.

In het linkermenu van de accountmodule selecteert u de pagina Persoonsgegevens. Wanneer binnen dit scherm al de velden hebt ingevuld en u rechtsboven de knop ‘Opslaan’ hebt geselecteerd, kunt u uw account activeren.

Zit ik vast aan een abonnement na de proefperiode?

Iedereen die zich inschrijft voor een proefabonnement heeft 30 dagen vrije toegang. Nadat deze periode is verstreken krijgt u van het platform een melding dat uw abonnement is verlopen. U kunt dan zelf kiezen of u uw proefperiode omzet naar een betaald abonnement. U zit dus nergens aan vast.

Met hoeveel apparaten kan ik gebruik maken van FamilyStream?

Binnen FamilyStream werken wij met profielen. U krijgt per account twee profielen tot uw beschikking. Beide profielen mogen tegelijkertijd gebruikt worden. Als u met een derde apparaat wilt luisteren, zult u eerst een ander apparaat uit moeten zetten.

Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten en wat is de opzegtermijn

Om uw abonnement stop te zetten dient u een mail te sturen aan support@familystream.com. Voor de opzegtermijn kijken we na de datum tot wanneer als laatste is verlengd. Vervolgens wordt deze nog eenmaal verlengd met een maand. We hanteren dus altijd een opzegtermijn van een maand.


 

Muziek:

Kan ik muziek aanvragen bij FamilyStream om te laten plaatsen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. De uitgeverijen en uitvoerenden besluiten zelf welke muziek zij wel of niet willen plaatsen op FamilyStream. Wij kunnen hier helaas weinig invloed op uitoefenen.

Niet alle muziek is beschikbaar bij FamilyStream. Hoe komt dit?

FamilyStream is op dit moment nog volop in ontwikkeling en in gesprek met diverse uitgeverijen. FamilyStream kan zelf niet bepalen welke muziek moet worden geplaatst door uitgeverijen. Dit bepaalt de uitgever in samenspraak met de uitvoerenden zelf. Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk muziek te plaatsen op FamilyStream, echter voor sommige CD’s zal dit wat langer tijd nodig hebben.


 

Hoe te beluisteren:

Hoe kan ik FamilyStream het makkelijkste beluisteren op mijn bestaande geluidsset?

U kunt dit het beste doen via uw smartphone of tablet via bluetooth. Er zijn op dit moment veel bluetooth ontvangers verkrijgbaar die u eenvoudig via uw AUX-IN kunt aansluiten. Vervolgens kunt u deze bedienen via uw smartphone of tablet. Ook kunt u ervoor kiezen om uw smartphone of tablet direct aan te sluiten via een AUX kabel op uw AUX-IN van uw geluidsset.

Wilt u de makkelijkste oplossing, dan kunt u overwegen om een bluetooth speaker of een Sonos geluidsset aan te schaffen.

Is FamilyStream te beluisteren via een internetradio?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. FamilyStream is geen internetradio en daarom niet vrij te beluisteren via internetradio’s. We raden u aan om muziek in dat geval via de app te streamen via bijvoorbeeld bluetooth naar uw Hi-Fi set. Dit kan al gerealiseerd worden door een goedkope bluetooth ontvanger of bluetooth speaker.

Op welke apparaten kan ik FamilyStream beluisteren?

  • FamilyStream is op elke PC en of laptop te bereiken via www.familystream.com (u dient hier nog wel in te loggen).
  • FamilyStream is op iOS apparaten te bereiken via de app. Deze kunt u kosteloos downloaden in de Apple Store.
  • FamilyStream is op alle Android apparaten te bereiken via de app. Deze kunt u kosteloos downloaden in de Play Store.
  • FamilyStream is te vinden in aangesloten diensten van Sonos.

Werkt FamilyStream op Sonos apparaten?

FamilyStream is beschikbaar als dienst binnen Sonos. Als u een (proef)abonnement heeft aangesloten, kunt u hiermee inloggen op Sonos door FamilyStream als dienst toe te voegen in de app van Sonos.

Werkt FamilyStream met HEOS systemen?

Familystream is niet geïntegreerd in de app van HEOS. Het is echter wel mogelijk om via bluetooth de muziek via onze app te streamen naar uw HEOS apparaat. Via de app van HEOS kunt u dan wel de instellingen van uw geluidsset aanpassen. HEOS beschikt verder over een goede support en heeft aangegeven FamilyStream gebruikers te willen helpen bij problemen met het koppelen. U kunt hen dus altijd benaderen hiervoor.

Werkt FamilyStream met Bose (ontouch) systemen?

Familystream is niet geïntegreerd in de app van Bose. De meeste Bose systemen ondersteunen wel bluetooth. U kunt in die gevallen dus Familystream streamen door uw telefoon via bluetooth te koppelen aan uw Bose systeem.


 

Technisch:

Ik heb problemen met Android. Muziek stopt of de app crasht.

Dit is helaas een probleem dat vaak te maken heeft met de capaciteit van de telefoon. In tegenstelling tot iOS draait Android op een groot aantal apparaten met zeer uiteindelopende specificaties en prijsklasses. We hebben de app zo licht mogelijk gemaakt zodat deze ook op wat minder krachtige telefoons kan draaien. Echter we zien helaas dat de app desondanks niet op alle telefoons goed draait. Het gaat hierbij om de low-budget modellen en telefoons ouder dan 3 jaar oud. Voor deze modellen kunnen we helaas geen ondersteuning bieden.

Als u, los van het crashen van de tablet app, problemen ervaart, dan raden we u een aantal stappen aan:
– Zorg dat u de nieuwste versie van de app heeft.
– Sla niet teveel muziek offline op om ruimte te besparen.
– Sluit zoveel mogelijk apps af die nog op de achtergrond draaien.
– Schakel over op 4G om uit te sluiten dat het een wifi probleem betreft.
– Zet de kwaliteit van de muziek onder instellingen op ‘Goed’ in plaats van ‘Uitstekend’

Mochten al deze stappen niet helpen en heeft u een goedkopere of oudere telefoon, dan kunnen we u helaas alleen aanbevelen om een beter model aan te schaffen. Heeft u een recent en wat duurder model, maar blijven de problemen bestaan, dan willen we u vragen contact op te nemen met support.

Ik kan niet inloggen op mijn telefoon of tablet. Ik krijg de melding wrong username/password

Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat u uw gebruikersnaam (e-mailadres) met een hoofdletter intypt. Veel telefoons doen dit namelijk automatisch. Als u bent geregistreerd met een e-mailadres met een kleine letter, dan zal dit de reden zijn dat u deze melding krijgt.

Hoe kan ik profielen toevoegen?

Dit is enkel mogelijk op de PC versie van de applicatie. Log in via www.familystream.nl en klik vervolgens op uw naam rechtsboven en dan op profielen. Als u hierop klikt verschijnt er een scherm met de bestaande profielen. Hier kunt u tevens een profiel toevoegen.

U kunt er ook voor kiezen om een profiel toe te voegen via uw account pagina. U komt hier door binnen de iOS app of op de PC versie te klikken op account. Vervolgens dient u te klikken op profielen. Hier kunt u profielen toevoegen en verwijderen.

Ik ben succesvol ingelogd bij Sonos, maar kan geen muziek luisteren.

Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat u het profiel dat wordt gebruikt voor Sonos, al gebruikt op een ander apparaat. Het profiel wijzigen binnen Sonos is helaas niet mogelijk, dus we raden u aan om het profiel op het andere apparaat te wijzigen. Het is ook mogelijk om het Sonos profiel binnen uw account te wijzigen. Hiervoor dient u te gaan naar ‘Account’ op uw iOS of webapp. Onder profielen kunt u hier het Sonos profiel toewijzen.